Kebabpizza

En kebabpizza tillhör inte de italienska klassiska pizzorna, men är utan tvekan en av de mest populära pizzasorterna i Sverige. En kebabpizza innehåller totmatsås, riven ost, lök och kebabkött. Ovanpå alltihop toppas det med en kebabsås. Det är en fantastisk pizza om du är hungrig och gillar kött. Det är kanske inte det nyttigaste som du kan stoppa i dig, men det är inte alltid det nyttiga som prioriteras.

Kebabpizza
Kebabpizza

Kebabpizza… vart börjar man, det är den pizza som toppat rankingen de senaste 10 åren och varit en storfavorit i många svenska hem, inte mindre 1 januari (nyårsdagen), då det mer eller mindre är en tradition att äta pizza när man haft ett par tuffa dagar av nyårsfirande.

Denna kan ha lite olika ingredienser på men den vanligaste brukar vara med knaprig pizzabotten, med ett tunt lager av tomatsås som sedan får ett jämt och fint lager med riven ost. Grovhackad rödlök läggs fint över med jämt mellanrum, då du inte vill att de ska ta över smaken för mycket. Sist men inte minst ska du ha kebabkött, men inte vilket kebabkött som helt utan fläskkarre kebab.

  • Tomatsås
  • Riven ost
  • Grovhackad rödlök
  • Fläskkarre

Detta är den vanligaste och bästa kebaben enligt oss här på pizza-online, då vi befinner oss i Skaraborg och där vi har ett av de mest populära pizzorna i Sverige. kommer du däremot till storstäderna och beställer en kebabpizza brukar det oftast vara gyroskebab som kan se lite grå ut med tunna strimlade lager. Det är givetvis en smaksak men av egen erfarenhet när man tagit med vänner och skall äta en kebabpizza här i trakterna brukar de bli väldigt positivt förvånade av hur god kebabpizzan är här i Skaraborg. Det är alltid lika trevligt att få den bekräftelsen av att vi har en av de bättre pizzorna här i Skaraborg.

Det viktiga är alltid pricken över i:et. så det du inte får glömma när du väl kommer till Skaraborg och köper dig en kebabpizza är att du tar feferoni med en pizzasallad och kebabsås vid sidan om.