Amerikansk Pizza

Det finns många varianter av amerikansk pizza, inklusive den klassiska pizzan i New York-stil och därtill regionala versioner. Det är inget fel med att experimentera med pålägg och toppingskombinationer, men vissa människor njuter helt enkelt av en viss pizzas ursprungliga smak mer. Med viss gränslöshet och oändligt utrymme för kreativitet kommer du garanterat att hitta en amerikansk pizza som du kommer att älska.

Pizza har sitt ursprung i Neapel, Italien, där invandrare från området började göra rätten. Denna typ av pizza är känd som napolitansk och är mest populär i New Yorks storstadsområde, men det finns regionala variationer. 1905 öppnade en pizzarestaurang i New York City som heter Lombardi’s, som är krediterad som den första licensierade pizzerian i USA. Den första amerikanska pizzerian var Gennaro Lombardi’s, vars far var en före detta kock.

Den amerikanska versionen av pizza är tyngre och större än italienska versioner och är fullproppad med pålägg. Deep-dish pizza i Chicago-stil är den mest populära, och pizza i Omaha-stil har en kexskorpa. Pepperoni är en populär topping på paj i amerikansk stil. Det finns många regionala varianter av pizza i USA, inklusive fyllda fickor, fickpizza, omsättningar och rullar. För en unik smak, prova New Haven pizza, som har en förkolnad skorpa.

Medan italiensk pizza traditionellt görs med vetemjöl och jäst, är amerikansk pizza gjord av alla typer av mjöl. Degen måste sitta i 24 till 72 timmar för att jäsa. Medan italiensk pizza traditionellt görs med vetemjöl, kan amerikansk pizzadeg använda vilken typ av mjöl som helst. Den kan snabbt gräddas eller stå över natten för att jäsa. Men de flesta kommersiella pizzerior använder en genvägsmetod, vilket möjliggör de färskaste pizzorna som möjligt.

Den amerikanska pizzan är en blandning av den italienska och New York-stilen. Dess botten är tjockare och har en tuggigare konsistens. Toppingarna kan nå kanten på pajen. Dess tjockare pizzabotten har mindre luft än New York-stilen. Amerikaner har många regionala varianter av pizza, men dessa skillnader är små. I USA är den mest kända typen av pizza New York-stilen. Det är den mest populära typen i USA.

Före 1950-talet visste de flesta amerikaner inte ens vad pizza var. Italienarna tog med sig pizzan till USA. Det ansågs vara en billig etnisk mat, och den åts bara av marginaliserade italienare i sina egna hem eller på gatan. Men när befolkningen blev vitare och de italienska invandrarna började få en uppskattning för maten blev den amerikanska pizzan en nationell favorit. New York-stilen är fortfarande den mest populära typen i USA, men regionala stilar finns.

Lämna en kommentar