Pizzakrydda

Gör din egen pizzakrydda! Det är en kryddblandning som vanligtvis består av olika örter. Oregano är grunden i så gott som alla (kan ju finnas undantag) och övriga kryddor och örter varierar.

En pizzakrydda kan vara avgörande för hur den nygräddade pizzan smakar, därför är det så klart att man ska hitta den rätta blandningen så att den blir precis så god man önskar.

Kockens pizzakrydda innehåller, precis som många andra, örterna Oregano, basilika och mejram. Låt dig inte luras av namnet för kryddblandningen passar även utmärkt till varma smörgåsar och flera pastarätter.

Är du trött på de färdiga kryddblandningarna så är det bara att kavla upp ärmarna och sätta fart med att blanda i hop din egna. Om du gör din egna pizzakrydda kan du använda flera örter så som timjan, rosmarin, salvia,  mynta och andra. Salt är också en av basingredienserna. Vi på matguiden gillar att ha i vitlökspulver alternativt lökpulver.  Lite chiliflakes ger lite extra sting. Kryddor har ofta ett överpris i de vanliga butikerna, så kolla gärna runt bland webbutikerna och fynda hos någon av dessa. Vår favorit när det gäller kryddor och örter är Kryddhyllan.

 

Lämna en kommentar