Pizzeria Uppsala

Hitta en pizzeria i Uppsala som får dina smaklökar på fall, ja chansen är stor att du lyckas.

Uppsala är en universitetsstad med rika anor. Uppsala kommun har knappt 250 000 invånare, av vilken stor andel utgörs av studenter. Universitetet som grundades 1477 är ett av Sveriges absolut äldsta och internationellt respekterade.

I staden finns, kanske tack vare alla dess studenter, en stor mängd pizzerior, vilket innebär att du inte behöver gå hungrig i denna stad. För att ge en snabb översikt av vad som erbjuds i form av pizzerior i Uppsala kommer här en lista på fem pizzerior som via sin rating på Google sticker ut från mängden. Och om du väljer en av dessa när du känner att det börjar kurra i magen, kommer du med stor sannolikhet både bli mätt och belåten.

De fem bästa pizzeriorna i Uppsala

1. Dorsa Pizza & Grill
2. Luthagens Kitchen & Bar
3. Kronåsens Rosendal 17 Kök & Bar – Pizzeria Uppsala
4. Gamlis Pizzeria
5. Pizzeria AMORE

Pizzeriorna ovan är belägna i olika delar av Uppsala, och de har alla valts ut eftersom de erhållit hög rating på Google. Det bör kanske också nämnas att de är valda efter den rating som fanns tillgänglig 1 september 2021.

Lite mer om Uppsala

Uppsala är en stad som verkligen är präglad av sin roll som viktig studentstad, och kanske är det också därför som staden har så många och duktiga pizzabagare. Det bör också nämnas att Uppsala är en stad men många och varierande bostadsområden. Flogsta är till exempel ett område som är starkt präglat av studentlivet, medan Norby är ett exklusivt villaområde. Men det gemensamma för alla invånare, oavsett var de bor, är kärleken till en nybakad pizza då och då.